dutch

bpost neemt Active Ants over

De Belgische pakketvervoerder bpost neemt voor een onbekend bedrag efulfillmentbedrijf Active Ants uit Nieuwegein over. De Belgen maakten dat bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
dutch

MWM2 doet marktonderzoek naar merken Verkade

Koninklijke Verkade en het Amsterdamse bureau MWM2 starten een online onderzoek naar de merken Verkade, Sultana en Godiva. Dat gebeurt via het eigen netwerk van MWM2.
dutch

Stadsbezorgers City Hub en 2DOK gaan samen

City Hub en 2DOK hebben een intentieovereenkomst getekend om samen verder te gaan onder de naam City Hub, your green connection. De nieuwe organisatie heeft de ambitie om vestigingen te openen aan de rand van steden met meer dan honderdduizend inwoners. Uiterlijk op 1 juni 2018 start een crowdfunding campagne om de expansie te versnellen.
dutch

Toekomst Philips Audio onzeker na faillissement Gibson

Muziekbedrijf Gibson heeft het faillissement aangevraagd, waarmee de toekomst voor de audioproducten van Philips onzeker is geworden. Gibson nam enkele jaren geleden Philips Audio over. In Eindhoven werken 90 mensen in een kantoor in Strijp S. De gitaarfabrikant heeft schulden van een half miljard dollar, en er is een lening verstrekt die het Amerikaanse bedrijf […]
dutch

NLE lokt vooral Ziggo klanten

NLE (voorheen Nederlandse Energie Maatschappij) heeft veel Ziggo klanten weten over te halen om over te stappen. NLE telde in het eerste kwartaal van dit jaar rond de 50.000 telecomklanten, zo blijkt uit onderzoek door Telecompaper Consumer Insights. Veertig procent komt van Ziggo.
dutch

Starship focust op campussen met bezorgrobots

Het zal niet lang duren voordat studenten en werknemers op campussen en bedrijventerreinen rollende robots gaan zien die broodjes, drankjes en kantoorbenodigdheden vanuit keuken en magazijnen leveren.
dutch

Uitgever Condé Nast ontkent overnamegeruchten Apple

De Amerikaanse uitgever Condé Nast ontkent geruchten dat Apple het bedrijf zou willen overnemen. Die overname leek al niet waarschijnlijk: wat moet Apple met tijdschriften als Vanity Fair, Vogue of The New Yorker?
dutch

Loavies moet verkoop t-shirts staken

Webwinkel Loavies mag van de rechter geen geen kleding verkopen waar 'Not your Baby' op staat. Loavies reageerde niet op sommaties van het gelijknamige bedrijf.

dutch

EU wil strengere regels voor bots

Juristen van de Europese Unie willen strengere regels voor bots. Die moeten zich straks ook als zodanig kunnen identificeren en zich kunnen onderscheiden van menselijke sitebezoekers.
dutch

Boek: Power to the people

Een nieuwe rubriek op Marketingfacts: NIMA Register Marketeers delen hun mening over vakliteratuur. Welke boeken zijn interessant of relevant en wat vinden ervaren marketingprofessionals ervan? Tweewekelijks recenseren Register Marketeers de meest uiteenlopende marketing-gerelateerde boeken. Deze keer: 'Power to the people' van Marian Draaisma en Sjors van Leeuwen.
dutch

NYS Assembly Will Take Up Bill To Separate Student Test Scores From Teacher Evaluations

Assembly Speaker Carl Heastie says the Assembly will take up a bill Wednesday to decouple the results of standardized test scores from teacher evaluations. There’s been growing support in the state legislature to reverse the controversial policy that would eventually have led to the test results being used to measure teacher performance.
dutch

Proactief op social media: goede webcare of privacyschending?

In een tweet uit 2014 aan T-Mobile laat consument en vlogger James Yammouni weten – in een iets andere bewoording – niet zo tevreden te zijn met de dienstverlening van het telecombedrijf. Daarop ziet concurrent Verizon haar kans schoon en tweet naar James dat hij bij hen meer dan welkom is als klant. Een mooie toepassing van social media monitoring tools en slimme marketing! Of is het privacyschending?
dutch

Hoe de aandacht bij Miele verschuift van product naar klant

Klantbeleving is een toverwoord dat bij iedere organisatie – en niet alleen bij de marketingafdeling – hoog op de agenda zou moeten staan. Vrijwel iedereen erkent dat het van groot belang is om de klant centraal te zetten om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrent, maar de praktijk leert dat er nog steeds veel te verbeteren valt. Dat het onderwerp leeft is overduidelijk en blijkt wel uit de hoeveelheid evenementen en kennissessies dat over klantbeleving en -ervaring wordt georganiseerd. 
dutch

LEGO publiceert voice-app op Amazon Alexa

Speelgoedmaker LEGO brengt een app uit voor de interactieve praatpaal Amazon Alexa. Hij leest kinderverhalen voor terwijl de kroost al luisterend met het verhaal kan meebouwen.
dutch

Microsoft Ventures wordt M12

Twaalf jaar na de oprichting wijzigt Microsoft Ventures zijn naam in M12. Die naam is op zijn zachtst gezegd nogal vergezocht: de M staat voor Microsoft, 12 is het aantal letters in 'entrepreneur'.

dutch

Tech IPO weer in trek

Het aantal beurgangen van techbedrijven is al twee keer zo hoog als in 2017. Met dank aan DocuSign en Smartsheet, die vorige week naar de beurs gingen en het tot nu toe erg goed doen.
dutch

‘Consument wil best betalen voor Facebook zonder persoonsgegevens’

Zeker de helft van Facebook gebruikers die werden ondervraagd door Research Intellinger en Pollfish zijn bereid om te betalen voor een Facebook versie die geen persoonsgegevens vergaart.
dutch

Fitbit gaat gegevens delen met zorgverleners

Fabrikant Fitbit gaat Googles nieuwe Cloud Healthcare API inzetten om gegevens van zijn gezondheidstrackers bij zorgspecialisten te krijgen.
dutch

Helft meer winst Criteo

Technologiebedrijf Criteo ziet de nettowinst in het eerste kwartaal met 45 procent groeien tot 21 miljoen euro. De verkopen namen toe met negen procent tot 564 miljoen.
dutch

Picnic eind deze maand in Eindhoven en Helmond

Na Tilburg en Breda vorige maand breidt online supermarkt Picnic in de provincie verder uit naar technologiehoofdstad Eindhoven en Helmond, nu de meest oostelijke stad waar het bedrijf actief is.
dutch

Aantal DAB+ radio’s nadert de miljoen

Het lijkt eindelijk wat beter te gaan met digitale radio in Nederland. Het aantal in Nederland verkochte radio's waarmee naar DAB+ geluisterd kan worden nadert inmiddels de grens van een miljoen. Alleen al in het laatste kwartaal van 2017 werden 52.000 DAB+ radio's verkocht.
dutch

Goudkoorts rond ransomware lijkt voorbij

De goudkoorts rond ransomware lijkt voorbij te zijn. Weliswaar nam het aantal ransomware-aanvallen in 2017 met meer dan 400 procent toe, maar dat kwam vooral door de virtuele worm WannaCry. Aanvallen met andere ransomware-varianten namen het afgelopen jaar juist af, zegt F-Secure in het rapport The Changing State of Ransomware.
dutch

Hoe je winstgevend kunt zijn met Internet of Things

Hoewel er relatief veel over het Internet of Things wordt geschreven, is dat meestal een technische omschrijving van de onderliggende technologie. Dat is natuurlijk belangrijk, maar zeker ook interessant is wat IoT voor ondernemingen kan betekenen in termen van marketingbeleid. In deze blog probeer ik een tipje van de sluier op te lichten over de impact van slimme verbonden producten op een aantal strategische marketingthema’s, in het bijzonder in relatie tot winstgevendheid.
dutch

Vier tips voor doelgroep-targeting via Google AdWords

De inzet van doelgroep-targeting verandert continu en wordt steeds uitgebreid. Het wordt bijvoorbeeld toegepast door een eigen doelgroep te maken en deze te targeten binnen het zoeknetwerk, door te targeten – via similar audience-lijsten – op mensen die vergelijkbaar zijn met jouw doelgroep, en via klantenmatch, waarbij gepersonaliseerde advertenties worden getoond aan klanten op basis van gegevens die eerder met Google zijn gedeeld. In dit artikel geef ik vier tips hoe je doelgroep-targeting nog beter kan gebruiken, zodat je campagnes kan optimaliseren en je de budget optimaal benut. 
dutch

NYS Legislature Moves To Decouple Student Test Scores From Teacher Evals

Teachers wouldn’t be evaluated based on their students’ standardized test scores any longer under a measure approved by the New York State Assembly.
dutch

Instagram maakt foto’s ‘shoppable’

Objecten op een foto aantikken en dan met een vingerveeg bestellen bij een webwinkel. Die techniek probeert Instagram op dit moment uit bij een aantal gebruikers in de V.S. en Engeland.
dutch

Samsung verscheepte 700.000 tablets minder in Q1

De tabletmarkt blijft maar krimpen, al 14 kwartalen lang, volgens de jongste cijfers van IDC.
dutch

Cloudbusiness grootste groeier Alibaba Group

De Chinese techgigant Alibaba ziet de grootste groei bij zijn cloudactiviteiten. De omzet daaruit verdubbelde afgelopen jaar en is al groter dan de activiteiten met AliExpress en Lazada samen.
dutch

LOI Hogeschool en Motion10 in Data & Analytics

LOI Hogeschool en ICT-consultancybedrijf Motion10 starten samen opleidingen op het gebied van Business Intelligence en Data & Analytics.
dutch

Rechtenstudenten leren beter pleiten via Virtual Reality

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Vrije Universiteit (VU) starten samen een innovatief onderwijsproject om rechtenstudenten beter te leren pleiten. Door inzet van Virtual Reality (VR) kunnen studenten van beide instellingen elkaar ontmoeten in een virtuele rechtszaal.
dutch

Google: Assistant was 1.500 naar 5.000 apparaten

De oren van digitale butler Google Assistant zitten nu in vijfduizend apparaten van een breed spectrum hardwarefabrikanten. Dat is drie keer meer dan de 1.500 die het bedrijf in januari meldde.
dutch

AWS stopt ondersteuning voor domain fronting

Amazon Web Services (AWS) gaat een einde maken aan de praktijk van domain fronting nadat Google dat al eerder deed. De techniek wordt gebruikt om censuur en blokkades te omzeilen.

dutch

NLConnect: ‘Gemeenten zien glasvezel als inkomstenbron’

Belangenvereniging NLConnect wil meer aandacht voor investeringszekerheid bij lokale (vast-draadloze) breedbandnetwerken en voor het feit dat gemeenten de aanleg van glasvezel helaas vaak zien als inkomstenbron. Dat staat in een reactie op de consultatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ter voorbereiding op het Actieplan Digitale Connectiviteit dat deze zomer moet verschijnen.
dutch

Nieuwe startup voor social gaming onder vleugels van Google

Bloomberg spreekt over een geheime startup van Google, maar weet desondanks verrassend veel details: de 21-jarige Michael Sayman, tot voor kort nog werkzaam voor Facebook, leidt een nieuw bedrijf voor sociale gaming genaamd Arcade.
dutch

Viral Friday week 18/2018: Hollywood-successen, topvoetballers en Amstel Bier

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week video's van Geico, Gatorade, Volkswagen, Maltesers en Amstel.
dutch

Aandacht: subtiele grens tussen geen effect en het juiste effect

We zien het maar al te vaak: er is goed onderzoek gedaan naar de pijnpunten bij de klant en dat levert duidelijke hypotheses voor een nieuwe feature of een aanpassing in je communicatie. Na een aantal weken blijkt echter dat de uitkomst van je experiment niet significant is en dus geen effect laat zien. Uiteraard kunnen hier verschillende oorzaken meespelen, maar een simpele heatmap-analyse maakt duidelijk dat je wijziging geen aandacht heeft gekregen. In dit artikel ga ik dieper in op aandacht en hoe je die aandacht het best vast kunt houden of kunt krijgen.
dutch

PostNL: ‘Wij stimuleren de groei in e-commerce’

Terwijl de postmarkt al jaren achtereen krimpt, blijft de groei van de pakketmarkt onstuimig. Mede hierdoor moet PostNL data en technologie steeds slimmer inzetten, stelt Liesbeth Kaashoek, Directeur Pakketten en Logistiek. “We willen dé logistieke e-commercespeler van de Benelux worden.”
dutch

Infographic: De belangrijkste marketinglessen van Apple

De kwartaalcijfers eerder deze week mochten er weer zijn. Er valt dan ook veel te leren van Apple, zeker als het gaat om de marketing van producten en diensten. Een paar (bekende) lessen: houd het simpel, maak volop gebruik van testimonials (beoordelingen van gebruikers), creëer ervaringen in plaats van producten en focus op waarde in plaats van prijs. Deze infographic van The Website Group vertelt daar meer over.
dutch

Smartphonefabrikant Oppo bereidt Nederlandse introductie voor

Oppo is mogelijk de derde Chinese fabrikant van smartphones, na onder meer Huawei en Xiaomi, die de Nederlandse markt wil betreden. Het bedrijf zoekt medewerkers voor een kantoor in Rotterdam.
dutch

Van hype naar trainingen: virtual reality als krachtige tool

Een paar jaar geleden was virtual reality de grote hype. Inmiddels is de storm wat geluwd, maar dat wil niet zeggen dat er geen interessante dingen meer gebeuren met VR. Zo werkt Warp Industries uit Delft aan een wereldwijd platform, waarmee gebruikers zelf trainingsvideo’s kunnen maken. “Goede VR maken is best moeilijk. Die realisatie heeft ons gebracht naar de vraag: hoe kunnen we het makkelijk maken?” Adriaan Rijkens, co-founder en CTO van Warp Industries, vertelt.
dutch

Growth hacking anno 2018: de allerbeste tools

Growth hacking is het helemaal (Ingrid Archer schreef er eerder een blog over): een bedrijf of startup zo snel mogelijk laten groeien, op een slimme manier, zonder dat het (al te veel) geld kost. De ideale growth hacker heeft daarom een zeer analytische blik en een brede kennis van de nieuwste trends op het gebied van marketing nodig. Maar misschien nog wel belangrijker: hij of zij kent de nieuwste tools en weet deze ook op de juiste manier in te zetten. 

Met de juiste growth hacking-tools kun je tot in detail je doelgroep analyseren en relevante informatie verzamelen. Je stelt vast waar de doelgroep in geïnteresseerd is en via welk medium, of op basis van welk design ze dit het liefst aangeboden krijgen. Er zijn honderden tools die je hiervoor kunt gebruiken. Vijf handige tools op een rij, die ieder iets anders doen en waar je zeker iets aan hebt.
dutch

IncludeNow wil noodzaak aantonen van diversiteit in marketing

Met de diversiteit in het marketingvak is het slecht gesteld. Om daar iets aan te veranderen hebben vier marketingprofessionals in april de stichting IncludeNow opgericht. Daaromheen hangt een community van sympathisanten, die meewerkt aan concrete initiatieven, waaronder een online platform. "Als je niet de taal van alle doelgroepen spreekt, dan verkoop je minder producten."
dutch

Microsoft gaat ontwikkelaars beter belonen

Microsoft gaat ontwikkelaars beter belonen. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend op zijn ontwikkellaarsconferentie Build 2018. Voor applicaties in de Microsoft Store houdt Microsoft bij verkoop nog maar vijf procent in.
dutch

Candid en Pervorm gaan strategische samenwerking aan

Candid Group, het onafhankelijke Nederlandse netwerk van media-, marketing- en communicatiebureaus, en digitaal marketingspecialist Pervorm gaan een strategische samenwerking aan.
dutch

Yael de Haan nieuwe lector Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek

Yael de Haan is per 1 mei benoemd tot nieuwe lector van het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van Hogeschool Utrecht. Dit lectoraat is onderdeel van Kenniscentrum Economisch Sterke en Creatieve Stad. De Haan is de opvolger van Piet Bakker, die 11 januari 2018 afscheid nam als lector.
dutch

KLM haakt aan op moederdag

KLM is gestart met een moederdagcampagne. ‘Call your Mom moet moeders en kinderen samenbrengen via een nieuw interactief platform. Hier kunnen mensen over de hele wereld tot en met 11 mei 2018 videogesprekken houden met hun moeder.
dutch

Talpa neemt strategisch belang in Camvision

Talpa Network heeft een strategisch belang genomen in de Computer Vision startup Camvision s.r.o. Het in 2007 opgerichte technologiebedrijf richt zich op de ontwikkeling van intelligente systemen voor de volledig automatische registratie en online streaming van live sportwedstrijden en het ontwikkelen van sportanalyse-software.